hilmirdadaud.blogspot.my

Ramadan Dan Anak-Anak...

| On
June 08, 2017
Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera...


Sejak kebelakangan ni agak terabai blog Amy ni, lebih-lebih lagi bulan ramadan ni. Kalau tahun-tahun lepas ada aje yang nak di up datekan tahun emmmm. 

Sekarang ni pepagi mesti sakit kepala dan mata pun rasa macam nak tutup aje jadi lepas mengemas-gemas mesti nak kena lelap kejap.


Amy rasa macam tak de mood nak buat biskut raya tahun ni tapi buat jugaklah 2-3 jenis kotttttt.

Semalam buat biskut coklat chip, biskut yang mesti ada setiap tahun. Buat lebih sikit sebab nak bawak balik kampung sekali. Suruh anak-anak soleh ni tolong kejap aje siapnya lagi pun diorang seronok kalau suruh benda-benda macam ni (sebab selalu tak dapat).

Resepi ada di sini.

Amy rasa biskut tu macam tak sampai raya aje masing-masing balik terawih terus mengadap biskut tu. 



folio sains tingkatan 2

Folio Sains Irfan... Sc Form 2

folio sains tahun 5

Projek sains Faris Folionya entah manalah dia letakkan. Sains Tahun 5.



folio sains tahun 3

Folio Sains Nasiim... Sains Tahun 3.

Cuti sekolah ni anak-anak soleh ni semua ada folio yang hendak disiapkan. Irfan dah Faris dah boleh buat sendiri tapi si Nasiim tu kenalah mamanya yang tolong dia tinggal lekat gambar dan salin aje.

Alhamdulillah masing-masing masih penuh puasanya, nasib baik cuti sekolah. Minggu depan bila sekolah dah start + sek Kafa habis pukul 4:30 pm mulalah dugaan untuk mereka. 
9 comments on "Ramadan Dan Anak-Anak..."
  1. salam singgah ..sama lah lemau sikit bulan pose nih.. huu.. tahun ni pon rasa tak buat cookies.. sedaplah pulak choc chip cookies ni

    ReplyDelete
  2. Folio itu tuk tingkatan ke darjah ni Amy? Rajin buat biskut. Saya kurang rajin..hahah! tunjuk ajerla. Tapi kot2 kalau terrajin yang last2 tuh..boleh la buat biskut yang senang ajer. cornflakes ke kan? heheh...

    ReplyDelete
  3. rajin nya akak dh mule membuat cookies...
    bgs anak2 bujang akak, tak brt tulang nk nolong mak nya kt dpr...
    aah kan lg 3 minggu lg kene puasa sambil sekolah... moga2 ok lah 3 beradik tu

    ReplyDelete
  4. folio yang hitam tu form 2 punya yang lain tahun 5 dan 3.

    ReplyDelete
  5. bestnya buat biskut raya bersama anak -anak tu ^^

    ReplyDelete
  6. buat lbh sikit tau... nnt sy nk dtg raya n nk serbu biskut tu hehehe

    ReplyDelete
  7. rajinya anak2 tolong kak.. nampak sedap cookies tu! hehe

    ReplyDelete
  8. Rajin anak-anak sis tolong buat biskut... biskut raya nie best masa bulan puasa sis..

    ReplyDelete
  9. macam-macam projek sekolah zaman sekarang ye.mesti sedap kuih raya air tangan hero-hero tu

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)