hilmirdadaud.blogspot.my

Rumah Pajam : Punyalah Banyak Tempat, Depan Pintu Aku Jugak Dia Park.

| On
July 31, 2017
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Akhir-akhir ni tak dapat nak up date blog gara-gara dapur yang tunggang langgang. Banyak dah n3 dalam draf tu tunggu kerajinan Amy aje tu... heheh. Pagi ni Amy up date citer yang pendek ajelah dulu, yang lain tu semuanya panjang-panjang.

blok pintu rumah orang

Hari Sabtu lepas, dari Labu kami terus singgah rumah Pajam. Dah 2 minggu tak bejengguk Tapi sampai aje depan rumah hati terus aje panas. Nak masuk parking rumah sendiri pun tak boleh.

Kalau iya pun rumah kau dah full tak boleh nak park kete dah ... boleh aje nak park kat rumah Amy tu sekejap tapi janganlah kau park depan pintu pagar rumah tu, macam mana kami tuan rumah ni nak masuk. 

Boleh dikatakan tiap-tiap mingu kami ke sana, dari pagi sampai ke senja tak kanlah tak tau-tau jugak rumah tu dah ada orang. Pastu bukan nak park betul-betul, sesuka hati macam rumah dia aje. Sebelum ni kereta yang sama park depan rumah Amy tu tapi tak hadang laluan nak masuk. 

Sampai pukul 6 lebih dia tak alihkan kereta. tak tau rumah mana punya kereta. Tak kuasa nak ketuk rumah satu satu. En. Hubby geram dia letak nota beritahu tuan punya kereta supaya lain kali jangan blok pintu pagar kami lagi dan selit kat wiper dia.



5 comments on "Rumah Pajam : Punyalah Banyak Tempat, Depan Pintu Aku Jugak Dia Park."
  1. Tak suka perangai manusia macam ini.. Kalau iya pun, banyak sangat kereta parkinglah elok-elok.. Sha kalu pergi rumah orang pun memang cuba parking dekat kawasan yang tak mengganggu..pentingkan diri perangai macam ini..

    ReplyDelete
  2. mmg boleh mendatangkan marah... kurang ajar sungguh...

    kalau iya pun biarla agak2... dhla lama, mmg ptt kene calar hehehehe

    ReplyDelete
  3. takdak common sense langsung -.-

    ReplyDelete
  4. hahaha ni sama spesis dengan makcik rumah bertentang dengan rumah kami. dia renovate rumah dia smpai kete xleh parking dalam. then kete plak ada 5 bijik. belum campur weekend anak2 dia balik. sampai depan rumah kita dia parking. sebab tahu tu kete sapa kami pi ketuk ja. kita plak reti nak park jauh sebab kete banyak. dia sedap2 je.. spesis mcm ni memang laa..

    ReplyDelete
  5. antara perangai org malaysia yg sy nak lukuuuuu je kepala sorang2

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)